С такси

За удобство и сигурност препоръчваме услугите на таксиметровата компания, с която настоящият концесионер на летище София  „СОФ Кънект” АД има сключен договор - "O'КЕЙ СУПЕРТРАНС" АД.

Услугата може да заявите в офисите на "O'КЕЙ СУПЕРТРАНС", разположени в салон „Пристигане” на

Терминал 1 и Терминал 2
+359 2 973 2121

www.oktaxi.net

или на обозначените таксиметрови стоянки, до които ще ви отведе жълтата линия върху подовата настилка.

 

Внимание!

Препоръчваме да не се използва таксиметров превоз, предложен извън офиса на таксиметровата компания или пред терминала заради вероятността от злоупотреби.

С автомобил

Разстоянието между централната градска част и Летище София е около 10 км, като връзката между тях е по булевардите „Брюксел” и „Цариградско шосе”.

Автомагистрала „Тракия” осигурява достъпността на Летище София откъм източна извънградска посока. Връзката с автомагистрала „Хемус“ е през бул. „Ботевградско шосе“ и ул. „Продан Таракчиев“.

Летище София се свързва със северните градски райони по ул. ”Източна тангента”.

На разположение на пристигащите със собствени моторни превозни средства са обществените паркинги на Терминал 1 и Терминал 2.

Обособени места за заключване на велосипеди има и пред двата летищни терминала.

С велосипед

Ако велосипедът е предпочетеното средство за придвижване до Летище София, то в непосредствена близост до всеки от терминалите има стоянка за велосипеди. Използването на съоръжението не е обвързано със заплащане и е надлежно обозначено със знак за паркиране на велосипеди.

На Терминал 1 стоянката за велосипеди е разположена вдясно от входа на сграда „Заминаване“, а на Терминал 2 – фронтално срещу най-източния вход на „Заминаване“ (в съседство с метростанция „Летище София“).